Ketojenik keten tohumlu ekmek

Ketentohumlu Ekmekçikler
Hazırlık Süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 35 dk
Servis: 6 adet ekmekçik

İçindekiler:
1 su bardağı (200 ml) çatalla ezilmiş klasik beyaz peynir (orta yağlı)
1 yumurta
½ su bardağı (40 gr) çekilmiş keten tohumu
1 çay kaşığı (tepeleme) toz zerdeçal
4 çorba kaşığı ince kıyılmış taze sarımsak sapı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri için
1 çorba kaşığı Chia tohumu

Yapılışı:
1-Fırını 150C’ye ayarlayın.
2-Beyaz peynir ve yumurtayı boza kıvamını alana dek mutfak robotundan geçirin.Keten tohumu, zerdeçal, karbonat ve sirkeyi ekleyip homojen olana dek çırpın.
3-Yeşil sarımsak saplarını karışıma yedirin. Karışımı küçük kalıplara doldurun. Üzerlerine chia tohumu serpiştirin.
4-İyice kabarana dek 35 dk pişirin.
Notlar:
*Yeşil sarımsak yerine maydanoz, dereotu kullanabilirsiniz ancak sarımsak tadı çok yakıştığı için mutlaka sarımsak eklemenizi öneririm.
*Muffin kalıplarında pişirecekseniz hamuru kalıbın yarısına kadar doldurmanızı öneririm. Bu ekmekçiklerin içlerinin ıslak kalmasını engelleyecektir.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ev yapımı tarifler - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger