UNSUZ KETOJENİK PİZZA

Unsuz Ketojenik Pizza


Hazırlık Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 15-20 dk
Servis: 1 adet orta boy pizza

İçindekiler:
Hamuru için
1 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
3/4 1 su bardağı toz çiğ badem (75-80 gr)
1 tatlı kaşığı ev yapımı elma veya üzüm sirkesi
½ çay kaşığı karbonat
Üzeri için
5-6 çorba kaşığı ev yapımı ketçap (tarifi burada)
Dilediğiniz pizza malzemesi
Yapılışı:
1-Fırınınızı 150C’ye ayarlayın.
1-Bademleri kahve değirmeninizde un olana dek çekin, geniş bir kaba alın ve üzerine 1 yumurta, sirke ve karbonatı ekleyin.
2-Tereyağını çok kısık ateşte eritin, üzerine rende peyniri ekleyin ve peynir iyice akışkan olana dek (kısık ateşte) karıştırarak eritin.
3- Tereyağında eritilmiş peyniri bademli karışımın üzerine ekleyin. Tahta bir kaşığı ıslatın ve bu kaşık yardımı ile karışımı hızla karıştırarak güzelce birbirine yedirin. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceksiniz. (Hamurunuz çok homojen olmazsa üzülmeyin, peynirin bir kısmını hamura iyice yedirememek ve hamurun içinde tel tel görünmesi normal. Piştiğinde sorun ortadan kalkıyor. )
4- Ellerinizi yapışmaması için ıslatın, pişirme kağıdının üzerinde hamuru ellerinizle bastırarak daire şeklinde açın.
5- Fırına verip 10 dk pişirin. Çıkarın, ılındığında üzerine bolca ev yapımı ketçap sürün. Dilediğiniz pizza malzemelerini ekleyip üzeri kızarana dek 10-15 dk daha pişirin.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ev yapımı tarifler - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger