EVDE KOLAY LAHMACUN TARİFİ

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

    Hamur İçin:

  • 500 gramun
  • 1/2 paketyaş maya
  • 200 gramsu
  • 10 gramtuz

    İç Harç İçin:

  • 500 gramdana kıyma
  • 1 adetsoğan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 adetdomates(kabuğu soyulup, doğranmış)
  • 1 adetyeşil biber(doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)

  • Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
    2. Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
    3. Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
    4. Hamuru içinunu geniş bir kaba eleyin.
    5. Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
    6. En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
    7. Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
    8. Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
    9. İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ev yapımı tarifler - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger