Muz likörü tarifi

MALZEMELER
  1. Yarım kilo kokulu muz (tercihen yerli muz)
  2. 1/ 3 litre votka
  3. 200 gr şeker
  4. 1/ 2 litre içme suyu
  5. Bulursanız bir kaç damla muz esansı



Bu likörde diğer meyve likörlerinden farklı olarak meyveyi önce şekere yatırmıyoruz nedeni ise muzun okside olması. Muzları soyup doğrayıp üstünü kapatacak kadar alkol ekliyoruz 7-8 gün sonra alkol renklenince süzüyoruz, şeker ve suyu kaynatıp soğuyunca süzdüğümüz votkaya ekliyoruz ben daha çok aroma elde etmek için 4-5 adet muzu doğrayıp ekliyorum İki haftada içilebilir kıvama geliyor.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ev yapımı tarifler - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger