Evde orijinal iskender yapımı

Malzemeleri

Döner için;
  • 400 Gram dana bütün et (doğranmamış)
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, Kekik
Sos için;
  • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 3 Yemek kaşığı ketçap
  • Tuz
Tabağa konacak pilav için malzemeler;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1/2 (yarım) et bulyon
  • Tuz
Diğer malzemeler
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Kızartmak için yağ
Altı için
  • 2 adet tırnaklı pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üstü için
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Öncelikle eti dondurmamız gerekiyor ki kolayca kesilsin. Ya bir gün önceden koyup, yapacağımız zaman dışarı çıkarıp yarım saat bekleteceğiz, yada aldığımızda dondurucuya koyup kesmesi kolay hale gelene kadar yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta tutacağız. Karar sizin…
Pirinci ayıklayıp, nişastası çıkana kadar güzelce yıkıyoruz. Üzerine sıcak su ve tuz koyup yarım saat kadar bekletiyoruz.
Pideleri 2 parmak genişliğinde kare kare doğrayalım.
YAPILIŞI
Orjinal iskender olsun istiyorsanız biraz uğraştırıcı çünkü her malzeme ayrı ayrı hazırlanıyor. Eee biraz da bulaşık çıkıyor elbette :) Ama değer mi derseniz; kesinlikle değer…
  1. Donuk eti ince ve uzun dilimler halinde (döner keser gibi) kesiyoruz.
  2. Teflon geniş bir tencereye dizip, kapağını kapatıyoruz, yumuşayana kadar yani suyunu salıp tekrar çekene kadar hiç çevirmeden pişiriyoruz. (Kontrol edelim yumuşamadıysa biraz kaynar su ilave edebiliriz)
  3. Etler pişerken sosumuzu ve pilavımızı hazırlayalım.
SOS:
  1. Yağları koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
  2. Üstüne domates rendesini ve sıcak suyu koyup kaynatıyoruz.
  3. Ocaktan almaya yakın ketçap ve tuzunu ilave ediyoruz. Sos hazır :)
PİLAV:
  1. Sıcak suda bekleyen pirinçleri süzüyoruz.
  2. Tencereye yağları koyup pirinci kavuralım.
  3. Bulyonu ezip karıştıralım
  4. Ardından sıcak suyu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatalım.
  5. En kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pilav da hazır.
4-Kızgın yağın içinde önce biberleri, ardından da 4 e böldüğümüz domatesleri kızartalım (tabağa koyacağız)Tencereye 2 kaşık tereyağını koyup, doğranmış pideleri kavuralım.
5-Bu arada geniş tabaklarımızı (mümkünse kayık tabaklarımızı) hazırlayalım.
6-Fırını 50 dereceye getirip içinde tutalım ki soğutmasın yemeğimizi :)
7-Tavaya 2 kaşık sıvıyağ+2 kaşık tereyağı koyalım etlerimizi yerleştirelim, etlerin üzerine tuz ve kekik serpelim.Hafifçe kızarsınlar
Sıra yerleştirmeye geldi;
  1. Isınan tabaklarımıza önce kızarmış pideleri koyalım, sosu üzerine gezdirelim ve üzerini etlerimizle kaplayalım.
  2. Tabağın bir kenarına yoğurt, diğer kenarına da pilavı koyalım. Bu arada; dilerseniz yoğurdu, pide ve sosların üzerine yayıp, üstünü et ile kaplayabilirsiniz.
  3. Etlerin üzerine yine sostan koyalım, kızdırdığımız tereyağını da döküp, domates ve biberle süsleyelim.
    İşte bu kadar…
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ev yapımı tarifler - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger